Bierzemy udział w corocznym festiwalu RAMEN organizowanym przez Jemy w Łodzi. Dobrze wiemy, że od lat Łódź kocha ramen. Utwierdzimy się w tych słowach podczas siódmej edycji RAMEN festiwalu, która odbędzie się w dniach od 17 do 26 listopada 2023. Będzie pysznie i rozgrzewająco! Podejmujemy to wyzwanie, a Was serdecznie zapraszamy abyście do nas dołączyli. Odczarujmy razem tę szarą jesień i za sprawą wyjątkowych ramenów wprowadzimy mnóstwo kolorów i smaków.
Nasze danie na Festiwal Ramen Łódź
Z okazji festiwalu ramen przygotowaliśmy „SHROOMS” SHIO Bulion drobiowy chintan na kurczakach i kaczce.
- Tare: shio na solach morskich, konbu, katuobushi i grzybach.
- Toppingi: rostbef wołowy sous vide, boczniaki smażone na maśle miso, marynowane shimeji, tatar z grzybów shitake z oliwa grzybową i czerwoną cebulką, jajko ajitsuke, pieczony pomidor, mizuna.
Nasz ramen może być uzależnianjący, jak i również pobudzający poprzez działanie „grzybków”.