Izakaya menu – japoński street food w Zielonym Chrzanie

Izakaya menu - Sushi Zielony Chrzan

Izakaya menu – japoński street food

Z okazji wakacji przedstawiamy letnią wkładkę w Zielonym Chrzanie ☀️
Izakaya menu – czyli japoński street food w naszym ogródku 🥣🥢
W tym roku zupełnie nowy, powiększony ogródek 🌴 Przygotowaliśmy stoliki z krzesłami oraz leżaki Wpadnij na grillowane yakitori, chrupiące shishamo lub soczysty kaarage!

Yakitori

Yakitori to soczyste szaszłyki z marynowanego kurczaka, podane z japońskimi piklami. Sprawdzą się świetnie jako przystawka przed daniem głównym.👌🏻
Yakitori - Sushi Zielony Chrzan

Stynki z majonezem togarashi

Chrupiące smażone stynki z majonezem togarashi. Popularna przekąska, którą zajadają się nie tylko smakosze z mazur. Jest to wręcz fenomenalny dodatek do piwka czy przekąska do sushi.🥢🍺
Stynki z majonezem togarashi - Sushi Zielony Chrzan

Kaarage don

Kaarage don – marynowany i smażony kurczak, podawany z ryżem, majonezem i japońskimi piklami.
Don jest to skrót od słowa donburi (丼), które w dosłownym tłumaczeniu oznacza po prostu ”miskę”. Jest to również bardzo popularne w Japonii określenie dania podawanego w misce, składającego się z gotowanego ryżu oraz różnymi dodatkami, sosami serwowanymi na wierzchu ryżu.
Idealna opcja jaki danie główne.👌🏻
Kaarage don - Sushi Zielony Chrzan