Warsztaty sushi z Szefem Kuchni restauracji Zielony Chrzan

Warsztaty sushi

Z przyjemnością zachęcamy do wzięcia udziału w warsztatach sushi, które poprowadzi Paweł Niewiadomski – szef kuchni restauracji Zielony Chrzan, zwycięzca Ramen Festiwalu w 2016 r i zdobywca pierwszego miejsca w kategorii Ramen tradycyjny na Ramen Fastiwal w roku 2017.

Zapisy

Jeżeli chcesz rozpocząć swoją przygodę z sushi i oczarować rodzinę zostając domowym Sushi Masterem już teraz zapisz na warsztaty sushi!
  • zapisy na warsztaty dostępne są tutaj.

Program warsztatów sushi

  1. Wprowadzenie, historia powstania sushi
  2. Omówienie produktów potrzebnych do przygotowania sushi, które będą wykorzystane w trakcie warsztatów
  3. Przygotowania niezbędnych półproduktów: przygotowanie zaprawy do ryżu, gotowanie i zaprawianie ryżu, krojenie warzyw, obróbka i przygotowanie ryb oraz owoców morza, przygotowanie tempury
  4. Pokaz szykowania stanowiska sushimastera, oraz wszystkich form sushi. Zasady krojenia i serwowania sushi, aranżacja talerza.
  5. Praktyczna część warsztatów, każdy z uczestników przygotowuje swoje stanowisko oraz poszczególne rodzaje sushi (nigiri, hosomaki, futomaki, uramaki, gunkan)
  6. Degustacja wina choya.