Z przyjemnością zachęcamy do wzięcia udziału w warsztatach sushi, które poprowadzi Paweł Niewiadomski – szef kuchni restauracji Zielony Chrzan, zwycięzca Ramen Festiwalu w 2016 r i zdobywca pierwszego miejsca w kategorii Ramen tradycyjny na Ramen Fastiwal w roku 2017.
Zapisy
Jeżeli chcesz rozpocząć swoją przygodę z sushi i oczarować rodzinę zostając domowym Sushi Masterem już teraz zapisz na warsztaty sushi!
- zapisy na warsztaty dostępne są tutaj.
Program warsztatów sushi
- Wprowadzenie, historia powstania sushi
- Omówienie produktów potrzebnych do przygotowania sushi, które będą wykorzystane w trakcie warsztatów
- Przygotowania niezbędnych półproduktów: przygotowanie zaprawy do ryżu, gotowanie i zaprawianie ryżu, krojenie warzyw, obróbka i przygotowanie ryb oraz owoców morza, przygotowanie tempury
- Pokaz szykowania stanowiska sushimastera, oraz wszystkich form sushi. Zasady krojenia i serwowania sushi, aranżacja talerza.
- Praktyczna część warsztatów, każdy z uczestników przygotowuje swoje stanowisko oraz poszczególne rodzaje sushi (nigiri, hosomaki, futomaki, uramaki, gunkan)
- Degustacja wina choya.